Cowboy Action Shooting

Cowboy Action Shooting ™ on vauhdikas ja näyttävä ampumaurheilulaji, jossa kilpailijat kilpailevat Villin Lännen kesyttämiseen käytetyillä aseilla; yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja ennen vuotta 1899 valmistetuilla haulikoilla tai näiden jäljitelmäaseilla.

Ampumakilpailut järjestetään Vanhan Lännen tyylisissä lavasteissa. Kilpailijat suorittavat useita neljän aseen sarjoja, maaleinaan teräksestä tai pahvista tehdyt silhuettitaulut. Tulokset pohjautuvat osumatarkkuuteen ja nopeuteen. Vaikka Cowboy Action Shooting tarjoaakin harrastajille vauhtia ja toimintaa se ei silti ole pikavetokilpailu, vaan ampumasuoritus tehdään hallitusti ja turvallisesti.

Ainutlaatuinen osa Cowboy Action Shootingia on vaatimus pukeutua Villin Lännen aikakaudella tyypillisiin asusteisiin. Jokainen kilpailija myös omaksuu itselleen uuden nimen, eli aliaksen, ja halutessaan myös 1800-luvun loppupuolen Länteen tai Hollywoodin westerneihin pohjautuvan hahmon.

Lajin suuri suosio on selitettävissä monella tavoin. Se on ennen kaikkea hauska harrastus, johon koko perhe voi ottaa osaa. Se soveltuu kaiken tasoisille ampujille, koska tärkeimpänä päämääränä ei ole niinkään ampua “hyvin” tai voittaa, vaan nimenomaan pitää hauskaa – laji sopii siis kaiken tasoisille ampujille. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö huipulle pääsy vaadi harjoittelua ja taitoja aivan yhtä paljon kuin muutkin lajit.

Lajiin kuuluu tietty asenne, jota voidaan kutsua “Spirit of the Game” tai “Code of the West” nimillä. Se tarkoittaa rehtiä ja ystävällistä suhtautumista saman kiinnostuksen kohteen jakaviin kanssaharrastajiin. Voiton tavoittelu arveluttavin keinoin tai oikotietä etsimällä on ristiriidassa “Spirit of the Gamen” kanssa.

Kisailmoitukset ja ilmoittautumislomakkeet ja tuloslistat tulevat tälle sivustolle kilpailut-välilehdelle ja tulokset CAS- ja FD-Kisatulokset -välilehdelle.

Vuoden kaikki kisat ja muut tapahtumat löydät myös
tapahtumalistalta

CAS-jaoston vetäjä kaudella 2023:
Little Cassino