Cowboy Airsoft

Classic Old Western Airsoft tai Cowboy Air tai Western Airsoft on COWSin piirissä uusi harrastus. Uudet aitoja lännenaseita hyvin mallintavat muovikuula-aseet mahdollistavat erilaisia strategisia ja/tai roolipelimäisiä pelejä tai simulaatioita, joissa perinteinen inkkari- ja länkkärileikki kohtaa vakavamielisemmän lännenharrastuksen.

Päätapahtuma on syksyisin Vampulan ampumaradalla järjestettävä leiri, josta saat lisätietoja tapahtumat osiosta.

Cowboy Airsoft jaoston vetäjät kaudella 2022 ovat Weasel ja Mark Stone

Kuvassa Umarexin Western Legends Cowboy Colt SAA lyhyt sekä pitkä malli, A&K:n Winchester, Swiss Armsin haulikko, sekä Marushinin Derringer.

Lännenhenkisiä airsoft aseita voit ostaa suomestakin. Teemaan liittyviä linkkejä löytyy sivulta Airsoft Linkit: https://cows.fi/airsoft-aiheisia-linkkeja/

Skenaariopeli

Skenaariopeli voidaan teemoittaa todellisen historiallisen tapahtuman ympärille, tai olla tehtäväperusteinen, tai vaikkapa lännenelokuvista tuttujen kohtausten elävöitys. Skenaariossa edellytetään eläytymistä ja teeman mukaista varustusta puvustuksen ja aseistuksen suhteen. Skenaario voi yksinkertaisimmillaan olla High Noon -kaksintaistelu, tai parhaimmillaan useamman joukkueen tehtävä, esim. viedä kultalasti vihamielisen laakson läpi turvallisesti kohteeseen välttäen ryövärien tai intiaanien väijytyksiä. Joukkueilla voi olla toisistaan poikkeavia ja ristiriitaisia tavoitteita. Se voi kestää lyhyen ajan, tai koko päivän, tai se voi olla jopa viikonlopun kestävä skenaario, jossa useammat joukkueet pyrkivät tavoitteisiinsa itsenäisesti isommalla pelialueella toimien. Kun aseina on airsoft-replikat, jotka ovat toiminnallisesti aitojen kaltaisia kaikkine rajoitteineen, syntyy mielenkiintoinen strategiaa ja taktista silmää vaativa historian elävöityslaji, jossa omalla toiminnallaan ja ratkaisuillaan voi itse kukin pelaaja vaikuttaa tapahtumien kulkuun.

Kokoonnuimme alkusyksyllä porukalla ensimmäistä kertaa Vampulaan kokeilemaan kunnolla skenaariopelaamista vanhan lännen hengessä. Viikonlopun aikana kokeiltiin useampia yksinkertaisempia ja monimutkaisempia skenaarioita suurella menestyksellä. Viikonlopun suosikki oli kultalastin suojaaminen, jossa winchester kädessä kuolemanlaakson halki kulkiessa silmä kovana oli tarkkailtava harjanteita yllätyshyökkäyksen varalta. Siitä ei tallennetta ole, mutta alla näkyvässä editoidussa videossa on vajaan kuuden minuutin kooste näytteeksi siitä, miten lyhytkin skenaario voi olla intensiivinen elävöityskokemus.

— Wile E. Weasel ja Mark Stone

Horna 2018 — Kuvattu Snake Valley Rendezvous:ssa 8.9.2018

Cowboy Mounted Air Shooting

CMAS on oma erillinen lajinsa, jossa ilma-aseilla ammutaan ilmapalloja, samalla kun ratsastetaan oikealla hevosella määrättyä kussakin tehtävässä määrättyä rataa. CMAS on siis ilma-asein toteutettava muunnelma SASS Mounted Shooting -lajista.

COWS tukee lajin kehitystä suomessa SASS’n paikallisena edustajana, mutta toiminta tapahtuu tallien järjestämänä yhdistyksestämme riippumatta. Lajiesittelyt ja suomennetut ja ilma-aseille sovitetut säännöt löytyvät CMAS jaoksen vetäjän Lone Starin omilta sivuilta