Cowboy Airsoft

Cowboy Airsoft, maailmalla myös Wild West Airsoft” on COWSin piirissä uusi harrastus. Uudet aitoja lännenaseita hyvin mallintavat muovikuula-aseet mahdollistavat erilaisia strategisia ja/tai roolipelimäisiä pelejä tai simulaatioita, tai ihan vaan CAS-harjoittelua olohuoneen mukavuudessa.

Päätapahtumia ovat kesällä ja syksyllä järjestettävä Horna, josta lisätietoja omalla sivullaan cows.fi/horna.

Cowboy Airsoft -jaoston vetäjät ovat Weasel ja Mark Stone

Kuvassa Umarexin Western Legends Cowboy Colt SAA lyhyt sekä pitkä malli, A&K:n Winchester, Swiss Armsin haulikko, sekä Marushinin Derringer.

Lännenhenkisiä airsoft-aseita saa Suomestakin. Teemaan liittyviä linkkejä löytyy sivulta airsoft-linkit: https://cows.fi/airsoft-aiheisia-linkkeja/


Live Action Reenactment

Pelillinen elävöitys voidaan teemoittaa todellisen historiallisen tapahtuman ympärille, tai se voi olla tehtäväperusteinen, tai vaikkapa lännenelokuvista tutun kohtauksen elävöitys, eli skenaario. Skenaarioon osallistujalta odotetaan eläytymistä ja teeman mukaista varustusta puvustuksen ja aseistuksen suhteen. Yksittäinen skenaario voi yksinkertaisimmillaan olla High Noon -kaksintaistelu, tai jopa useamman joukkueen tehtävä, esim. viedä kultalasti vihamielisen laakson läpi turvallisesti kohteeseen välttäen väijytyksiä. Joukkueilla voi olla toisistaan poikkeavia ja ristiriitaisia tavoitteita. Skenaario voi kestää lyhyen ajan, tai koko päivän, tai se voi olla jopa viikonlopun kestävä, jossa useammat joukkueet pyrkivät tavoitteisiinsa itsenäisesti isommalla pelialueella toimien. Kun aseina on airsoft-replikat, jotka ovat toiminnallisesti aitojen kaltaisia kaikkine rajoitteineen, syntyy mielenkiintoinen strategiaa ja taktista silmää vaativa historian elävöityslaji, jossa omalla toiminnallaan ja ratkaisuillaan voi itse kukin pelaaja vaikuttaa tapahtumien kulkuun.

Tämän teeman ympärille on Weaselin alkuperäisestä ideasta syntynyt päivän kestävä pelillinen elävöitys Horna. Kokoonnuimme alkusyksyllä porukalla ensimmäistä kertaa 2018 kokeilemaan skenaariopelaamista vanhan lännen hengessä. Viikonlopun aikana kokeiltiin useampia yksinkertaisempia ja monimutkaisempia skenaarioita suurella menestyksellä. Viikonlopun suosikki oli kultalastin suojaaminen, jossa winchester kädessä kuolemanlaakson halki kulkiessa silmä kovana oli tarkkailtava harjanteita yllätyshyökkäyksen varalta. Siitä ei tallennetta ole, mutta alla näkyvässä editoidussa videossa on vajaan kuuden minuutin kooste näytteeksi siitä, miten lyhytkin skenaario voi olla intensiivinen elävöityskokemus. Näistä kokeiluista syntyi syvällisempi vanhan lännen maailmankuvaa elävöittävä peli: Horna.

Horna 2018 — Kuvattu Snake Valley Rendezvous:ssa 8.9.2018

Horna

Hornassa vanhan lännen historialliset elementit eli western-kliseet on elävöitetty mahdollisimman realistisesti. Pelissä eletään rajaseudun uuden kasvukeskuksen alkua, jossa vastasyntyneen kultakylän asukkaiden tarpeita palvelee saluuna, sekatavarakauppa, pankki, kultakonttori, ym. Pelin osallistujat ovat vasta saapuneet länteen onneansa onkimaan ja kohtaavat siellä uuden maailman, jossa kaikki on mahdollista, mutta aseettomana saattaa olla turvatonta liikkua. Horna on ikään kuin Red Dead Redemption lihaksi muuttuneena, jossa jokainen osallistuja päättää vapaasti mitä tekee, sekä miten haluaa alueella ja muiden osallistujien kanssa olla ja toimia, kunhan eläytyy ajan henkeen tapahtumiin sen mukaan mitä ympäristössä tulee vastaan.Hornasta lisää sivulla cows.fi/horna.

— Wile E. Weasel ja Mark Stone


Cowboy Mounted Air Shooting

CMAS on oma erillinen lajinsa, jossa ilma-aseilla ammutaan ilmapalloja, samalla kun ratsastetaan oikealla hevosella määrättyä kussakin tehtävässä määrättyä rataa. CMAS on siis ilma-asein toteutettava muunnelma SASS Mounted Shooting -lajista.

COWS tukee lajin kehitystä suomessa SASS’n paikallisena edustajana, mutta toiminta tapahtuu tallien järjestämänä yhdistyksestämme riippumatta. Lajiesittelyt ja suomennetut ja ilma-aseille sovitetut säännöt löytyvät CMAS jaoksen vetäjän Lone Starin omilta sivuilta