Samuel Walker ja Colt Walker M1847

by Frank Wolf

Vuodesta 1823 lähtien Texasissa järjestystä valvoneet Texas Rangersit joutuivat tuon tuosta suojelemaan uudisasutuksia intiaanien hyökkäyksiltä. Texasin hallitus osti 1830-luvun lopulla Coltin rullakiväärejä ja Paterson-revolvereita ja juuri näissä intiaanikahakoissa Rangersit näyttivät näiden aseiden tulivoiman.

Vuonna 1846 esimerkiksi kapteeni Walker ja 14 Texas Rangeria joutuivat 80 ratsastavan comanchin hyökkäyksen kohteeksi, mutta selvisivät siitä ja ajoivat intiaanit pakosalle Coltin Paterson-revolvereita käyttäen. Ilmeisesti Paterson-revolverissa silti oli parantamisen varaa, koska Texas Rangereista armeijan palvelukseen Meksikon sodan alkaessa liittynyt Samuel Walker otti yhteyttä Samuel Coltiin.

Yhdessä miehet suunnittelivat Yhdysvaltain armeijan historian suurimman käsiaseen. Koska Colt oli nelisen vuotta aikaisemmin lopettanut aseiden valmistuksen, eikä hänellä näin ollen ollut omaa tehdasta oli hänen käännyttävä connecticutilaisen Eli Whitney jr:n puoleen, jonka tehtaalla aseet valmistettiin. Vuoden 1847 puolessa välissä tehtaalta lähti 1000 kappaleen erä näitä järeitä noin 40 cm pitkiä ja yli 2 kg painavia nallilukkorevolvereita Texasin ratsuväen käyttöön. Coltin omien sanojen mukaan ase oli niin järeä että ‘sillä ampumiseen tarvitaan Teksasilainen’.

Kaikkiaan Walkeria valmistettiin vain 1100 kappaletta joista viimeiset 100 siviilimarkkinoille. Kaksi asetta, todennäköisesti numerot 1009 ja 1010, Samuel Colt lahjoitti kapteeni Walkerille joka kirjoitti 1847 että ase oli ‘yhtä käyttökelpoinen kuin normaali kivääri 100 jaardista ja parempi kuin musketti jopa 200 jaardista’.

Ennen seuraavan mallin, 1848 Dragoonin, julkaisua Colt valmisti noin 240 kappaletta ‘hybridejä’ joissa oli vanhanmallisen Walkerin ja tulossa olevan Dragoonin osia. Aseet valmistettiin Eli Whitneyn tehtaalla lähellä New Haveniä ja ne kulkivat nimellä Whitneyville Hartford Dragoon tai Whitneyville Walker.

Saatuaan Walker-tilauksen toimitetuksi Colt perusti uuden yhtiön jatkamaan asetuotantoa. Samuel Walker osallistui myös seuraavan mallin Colt Dragoonin suunnitteluun. Ase oli hiukan Walkeria kompaktimpi, mutta 34 cm pitkänä ja 1,8 kg painavana ei sekään vielä kovin ketterästi käsiteltävä pyssy ollut.

Kapteeni Samuel Walker kaatui lokakuussa 1847 Juamanthan taistelussa Meksikossa, mutta hänen perintönsä elää kaikissa yksitoimisissa revolvereissa.