Horna★

from to
Airsoft

Tätä lähemmäksi
villiä länttä et pääse.

Horna on vanhaan länteen sijoittuva pelillinen historian elävöitys, johon voi osallistua omana itsenään airsoft-aseistettuna tai aseettomana.

Hornassa elävöitetään vanhan lännen maailmankuvaa, rajaseudun uuden kasvukeskuksen alkua, jossa vastasyntyneen kultakylän asukkaiden tarpeita palvelee saluuna, sekatavarakauppa, pankki, kultakonttori, ym. Pelin osallistujat ovat saapuneet länteen onneansa onkimaan ja kohtaavat siellä uuden maailman, jossa kaikki on mahdollista, mutta aseettomana saattaa olla turvatonta liikkua.

Hornassa vallitsee vanhan lännen yhteiskuntajärjestys: pormestarit, sheriffit, tuomarit, pankkiirit, kullankaivajat, cowboyt, kulkurit, maantierosvot ja idän kaupungeista vasta saapuneet keltanokat kohtaavat toisensa Hornan territoriossa yrittäen tulla toimeen uudessa maailmassa.

Horna:2022 Dead Man’s Trail 18.6.2022

Kauppiaat myyvät varusteita, saluunat tarjoavat virvokkeita ja uhkapelejä, ja kullankaivajat rikastuvat (jos rikastuvat) ja joillekin ainoa vaihtoehto on yrittää pärjätä epärehellisin keinoin… Pyssymiehiä värvätään sheriffeiksi tai turvamiehiksi puolustamaan omaisuutta, oikeutta, tai peräti oman käden oikeutta.

Hornassa pukeudutaan ja eläydytään Amerikan 1800-luvun lopun vanhan lännen aikaan, aseistettuna tai aseettomana. Aikamääre on väljä, joten hahmona saa olla muukin kuin stereotyyppinen cowboy, sillä vanha länsi on muutakin kuin karjanajoa ja kaksintaisteluita. Kaikki hahmot eurooppalaisesta emigrantista itärannikolta kotoisin olevaan rautatiepohattaan käyvät, sillä vanha länsi oli kirjava paikka.

Joo, länteen vasta saapuneita suomalaisia siirtolaisiahan me kaikki käytännössä ollaan, eli mummon ja vaarin vanhat vermeet käyvät mainiosti…

Autenttiseen asuun kannattaa satsata, ei pelkästään muiden, vaan myös oman kokemuksen vuoksi, sillä mitä uskottavampi asu on, sitä suurempi kokemus siitä syntyy itsellekin. Siksi myös Hornan peliympäristössä ja pelivälineissä on pyritty mahdollisimman paljon realismiin.

Realistinen pukeutuminen onnistuu edullisestikin. Ohjeita löytyy täältä: https://cows.fi/vasta-alkajan-vaatetus/

Horna:2022 Dead Man’s Trail 18.6.2022

Hornan maailmassa kaikki pyrkii realismiin, kuten saluunan ruoka tai esim. raha, jota tarvitaan kauppa-asemalla, saluunassa, pankissa, jne., on 1873 setelirahan replikoita. Pukeutumisen tulee olla mahdollisimman ajanmukaista ja varusteet ovat ajanmukaisia airsoft-asemalleja, esim. Colt Peacemaker, Schofield, Winchesterit, ym.

Horna:2022 Dead Man’s Trail 18.6.2022

Horna ei kuitenkaan ole pelkkää räiskintää. Pelaajan kannattaa harkita tekojaan, sillä taistelutilanteisiin joutuminen voi olla kohtalokasta, eikä paluuta ole…

Aseettoman on turvallisinta pysytellä ihmisten ilmoilla, sillä todistajien läsnäollessa ei kukaan ryhdy ammuskelemaan, mutta erämailla tilanne on toinen… Hornan territoriossa vallitsee rajaseudun laki ja rikoksesta kiinni jäädessä seuraamukset voivat olla vakavia. Voit päätyä etsintäkuulutetuiksi ja joutua hirttotuomarin eteen…

Taistelutilanne Horna:2018 Snake Valley Rendezvous 8.9.2018

Hornan toimintamalli on yksinkertainen:

Saapuessaan tyhjin käsin länteen ihminen tarvitsee varusteita, ja varusteiden hankkimiseen tarvitaan rahaa, ja rahan hankkimiseen tarvitaan… Kaukana rajaseudulla varusteet ovat kalliita ja saatavuus rajallista. Toiset ovat syntyneet kultalusikka suussa, kun toisilla ei ole mitään…

Koska Hornassa on resursseja ja rikkauksia rajallisesti, eikä saluunasta saa leivänpalastakaan ilmaiseksi, voi pahantahtoinen pelaaja pyrkiä ryöstelyyn elantonsa eteen, tai eliminoida heikomman kilpakumppanin pois pelistä. Hornassa ei arpa ratkaise, vaan pokerinaama tai aseenkäsittelytaidot.

Historian elävöitys, airsoft-peli, vai larppi?

Horna on airsoft-avusteinen pelillinen elävöitys, jossa on emergent-larpin muotoja, eli käsikirjoitusta ja käsikirjoitettuja rooleja ei ole, vaan pelissä on ryhmiä (factions) joihin pelaaja päätyy eri syistä pelin edetessä.

Hornan aikana jokainen eläytyy ajankuvaan omana itsenään ja reagoi ympärillä syntyviin tilanteisiin parhaaksi katsomallaan tavalla. Pelissä on erilaisia tavoitteita joihin pyrkiä, tai voit keskittyä pelkästään saluunan antimiin, jos niin haluat, mutta muut pelaajat voivat olla näille tavoitteille esteenä.

Horna:2023 Way Out West 17.6.2023

Hornassa ei ole voittajia eikä häviäjiä, joten
USKALLA ELÄÄ VAARALLISESTI!

Hornassa voittajia ovat ne, jotka eläytyvät peliin ja saavat kokea “villin lännen” maksimaalisesti kaikessa komeudessaan.

Varovainen pelaaja väistelee tilanteita, istuu saluunan turvassa, eikä koe mitään.

Mitä väliä vaikka sopimuksesi kauppiaan kanssa osoittautuisi lopulta huonoksi. Mitä väliä vaikka riskeeraisit henkesi kaksintaistelussa?
Oli kuitenkin hauskaa?

Hanki jännitystä elämään, hankkiudu etsintäkuulutetuksi ja päädy hirteen huonosti suunnitellun ryöstön jälkeen. Ei kannata väistellä tilanteita vain pysyäkseen turvassa.

Peliin pääsee aina takaisin uudessa hahmossa, vaikka edellinen menetti kaiken.

Aseistettuna vai ilman?

Eivät kaikki vanhassa lännessäkään olleet aseistettuja ja ikäviin tilanteisiin ei joudu, jos pysyttelee aseistetujen seurassa (jos heihin voi luottaa…) Rakennusten sisätiloissa ja välittömässä läheisyydessä ei saa ampua lainkaan. Aseettomalle ei tositilanteessa kuitenkaan jää muita keinoja kuin hyödyntää pokerinaamaansa tai yrittää olla tyystin joutumatta vaarallisiin tilanteisiin.

Aseetonta ei saa ampua. Aseettomuudesta merkkinä on keltainen huivi jossain vaatetuksessa.

Suojalasit ovat aina kaikille pakollisia.

Colt ja raamattu. Horna:2022 Dead Man’s Trail 18.6.2022

Leiriytyminen

Merkittävä osa Hornakokemusta on ajanmukaisilla leirivarusteilla “periootileiriytyminen” pelialueella viikonlopun aikana. Leiri on tällöin myös aktiivinen osa peliä.

Lisää tietoa leirivarusteista löytyy sivulta https://cows.fi/vasta-alkajan-ohjeet-historialliseen-leireilyyn

  • Moderneilla leirivarusteilla saa leiriytyä vain sille osoitetulle alueelle
  • Sisämajoitustilaa on rajoitetusti ja siihen pitää varustautua omalla makuualustalla ja makuupussilla). Tästä tiedotetaan erikseen tapahtumakohtaisesti.
  • Pelkästään päiväohjelmaan osallistuminen on ok.

Osallistumisvaatimukset

Turvallisuussyistä pelin aikana pelialueella saavat oleskella ainoastaan hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Koirat pidetään kytkettyinä pelialueen ulkopuolella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana.

Hornassa sallitut varusteet:

Sallitut airsoft-mallit sekä suojavarusteet löytyvät sivulta https://cows.fi/aseet-ja-varusteet-seka-suojatuminen


Spirit of the Game — pelin henki

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.


Keskustelu aiheesta:

http://facebook.com/cows.public/