Horna:2021 Snake Valley 10.-12.9.2021

from to
0 Tapahtumat Leirit ja elävöitykset

THE GOOD, THE BAD AND THE DEAD!

Tuntematon mies vailla nimeä saapuu käärmelaaksoon, jossa röyhkeä rikollisjoukko pitää väkeä kauhun vallassa. Jääkö yksin hänen tehtäväkseen puhdistaa alue banditoista, vai saako hän apua paikallisilta? Kävi miten kävi, heidän kaikkien yhteisenä kohtalona on päätyä Hornaan…

The Good, the Bad and the Dead -teemana on nimensä mukaisesti hollywood- ja spagettiwesternit ja aiheensa mukaisesti autenttista realismia revittelevämmät villin lännen asut sallitaan!

HORNA ON…

Vanhaan länteen sijoittuva yhden viikonlopun kestävä toiminnallinen historian elävöitys.

Horna on käsinkirjoittamaton vapaa ympäristö, johon voit osallistua miten haluat, aseettomana tai airsoft-aseistettuna keltanokkana, kuitenkin aina kunnioittaen Spirit of the Game -periaatetta.

HORNAAN VOIT….

Liittyä mukaan viikonlopun aikana milloin vain, mutta aikainen mato nappaa linnun. Syksyllä pimeä tulee aikaisin, joten kannattaa olla paikalla heti aloituksessa klo 10.

Hornaan voit osallistua Amerikan vanhan lännen asussa ja varusteissa. Jos tarvitset apua varustautumiseen niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjiin.

Horna on vanhaan länteen sijoittuva airsoft/larp -tyyppinen toiminnallinen elävöitys, johon voit osallistua airsoft-asein, tai aseettomana. Arpa antaa sinulle lähtöasetelman, jonka antamin edellytyksin lähdet Hornan alueelle toimimaan haluamallasi tavalla.

Hornassa luodaan 25 ha kokoiselle alueelle viikonlopun ajaksi vanhan lännen maailmankuva ”live action reenactment” -tyyppisenä itseohjautuvana kokonaisuutena. Vanhan lännen “säännöt” ovat voimassa, mutta elävöityksessä ei ole käsikirjoitusta, eivätkä osallistujien ei tarvitse näytellä tiettyä persoonaa kuten roolipeleissä, vaan eläytyvät historialliseen vanhan lännen mielentilaan valitsemallaan tavalla.

Elävöitys alkaa osallistujien valmisteluilla ja käynnistetään perjantaina klo 18-22, jatkaen lauantaina klo 10-19. Peli jatkuu sunnuntaina edellisen päivän tilanteesta klo 10-18.

Pitääkö minun olla perehtynyt Amerikan historiaan voidakseni osallistua Hornaan?

Riittää, että sinulla on avoin kiinnostus ja pystyt järjestämään itsellesi yksinkertaisen 1800-luvun lopun asun, sillä puolet elämyksestä on miltä kaikki näyttää.

1800-luvun lopun miesten puvut alkavat jo olla nykyajalle tutun mallisia, joten autenttisuuteen ei ole vaikea päästä ja naisten calico-mekkokin on melko yksinkertainen vaate. Miesten vaatetuksesta lisää tietoa täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-vaatetus. Naisten asuista täällä pioneer-clothing-what-women-wore-in-the-western-frontier. Leirivarusteista tietoa täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-ohjeet-historialliseen-leireilyyn.

Osallistuminen Horna-elävöitykseen ei edellytä airsoft-aseistautumista. Aseettomia ei elävöityksessä saa ampua (jolleivät ole suostuneet siihen).

Turvallisuussyistä elävöityksen aikana kaikilla alueella liikkujilla ovat suojalasit pakollisia. Kaikkien pelialueella olevien tulee olla vain peliin osallistuvia henkilöitä.

Turvallisuus ja vastuukysymyksistä johtuen pelin aikana alueella saavat oleskella ainoastaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Ulkopuoliset eivät samoista turvallisuus- ja vastuukysymyksistä johtuen voi oleskella pelialueella koko tapahtuman aikana. Koiria ei saa pitää pelialueella. Koirat on pidettävä kytkettyinä pelialueen ulkopuolella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana.

Spirit of the Game — pelin henki

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.

Päivämäärä:

10.–12.9.2021 pe-su

Käytössä pelialue (25 ha) rakennuksineen

Leiriytyminen

Pelialueella osana tapahtumaa ja pelin sääntöjen alaisena koko viikonlopun ajan, tai pelialueen ulkopuolella siihen osoitetulla alueella (pieni metsäalue pysäköintipaikalta maantien toisella puolella).

Alueella on kaksi puuceetä.

Tulenteko on rajoitettu niille osoitettuihin paikkoihin.

Metsästysmajan sauna on käytössä.

Osoite:

Kievarintie 574, Loimaa. Google karttakoordinaatti 60.98638984029827, 22.70236484536841, suora google-karttalinkki tässä.

HUOM!

Osallistujia kehoitetaan saapumaan kimppakyydillä jos suinkin mahdollista, sillä pysäköintitilaa on hyvin rajoitetusti!

Leiri on yksityistilaisuus, johon voi osallistua väljästi 1800-luvun aikaisessa Amerikan länteen sopivassa historiallisessa asussa.

Lisätietoja Horna-elävöityksistä: https://cows.fi/horna-live-action-reenactment

Keskustelu aiheesta: https://facebook.com/cows.public

Ilmoittautuminen