Horna:2022 Dead Man’s Trail

from to
0 Tapahtumat Leirit ja elävöitykset

17.-19.6.2022 Vihtijärvi

Konfederaation kultaa kuolleen miehen tiellä!

Sisällissodan vuodet ovat jättäneet jälkeensä kaunaa ja katkeruutta. Toiset ovat toipuneet sodasta paremmin, toiset huonommin. Vuosia sodan jälkeen länsi on täynnään onneaan etsiviä siviilejä, entisiä sotilaita, sekä muita onnenonkijoita ja opportunisteja. Kaikilla on muistissa sodan aiheuttamia vääryyksiä. Joillekin sota antoi, toisilta otti, jotkut asiat jäivät avoimiksi vuosiksi eteenpäin…

Länteen saapuu jatkuvasti uutta väkeä, kuka rikastuakseen, kuka paetakseen virkavaltaa, kuka muuten vain jättääkseen vanhat luurangot taakseen. Heidän kaikkien yhteisenä kohtalona on kuitenkin päätyä Hornaan…


Hornassa saa yhä liikkua kaikkialla revolveri vyöllä ja winchester kainalossa!

…sillä Hornassa elävöitetään vanhaa länttä soveltaen airsoftin keinoja westworldin malliin. Hornassa jokainen esittää itseään niin kuin haluaa ja valitsee polkunsa itse. Hornassa voi vaikka notkua saluunan pöydässä chiliä syöden, jos niin tahtoo, kunhan pysyy ympärillä olevien tapahtumien luonteessa mukana. Kaikki pukeutuvat ajanmukaisesti, ajankuvaa pidetään yllä alusta loppuun ja muut osallistujat kohdataan ajan hengessä. Airsoft ei ole pakollista osallistumiselle, mutta niiden vuoksi suojalasit kuitenkin ovat.


HORNA ON vanhaan länteen sijoittuva yhden viikonlopun kestävä toiminnallinen historian elävöitys.

HORNA ON käsinkirjoittamaton vapaa ympäristö, johon voit osallistua miten haluat, aseettomana tai airsoft-aseistettuna keltanokkana, kuitenkin aina kunnioittaen Spirit of the Game -periaatetta.

HORNAAN VOIT osallistua Amerikan vanhan lännen asussa ja varusteissa. Jos tarvitset apua varustautumiseen niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjiin.

Horna on vanhan lännen elävöitys, jossa suurella 50ha pelialueella tietyn aikarajan sisällä eläydytään ajankuvaan kaikin mahdollisin keinoin, kuin olisi itse päässyt vanhaan länteen, siis eräänlainen Westworld.

Hornassa kaikki osallistujat pukeutuvat ajanmukaisesti.

Horna on elävöitys jossa sovelletaan airsoftin ja larpin keinoja, mutta ilman käsikirjoitusta ja käsikirjoitettuja henkilöhamoja. Jokainen esittää itseään sellaisena kuin haluaa olla ja valitsee polkunsa miten tahtoo. Hornassa saa vaikka notkua koko tapahtuman ajan saluunan tiskillä pelkästään nautiskellen ilmapiiristä, jos niin tahtoo, kunhan pysyy ympärillä olevien tapahtumien luonteessa mukana. Eläytyminen ja käyttäytyminen ajankuvan mukaisesti on kuitenkin sallittu. Ajanmukaista tunnelmaa on pidettävä yllä alusta loppuun ja muut osallistujat on kohdattava samassa hengessä.

Hornassa on ajanmukaisia varusteita, rahaa, saluuna, general store, pankki, ym. toimitiloja, sekä suuri 50 hehtaarin pelialue, jossa voi toteuttaa itseään haluamallaan tavalla, sekä erilaisia mahdollisuuksia, tehtäviä ja toimintaa joihin voi osallistua jos tahtoo.

Horna EI ole airsoft-sotapeli, vaikka elävöityksessä airsoft-aseilla onkin osuutensa itsensä puolustamisessa. Osallistujaa voidaan uhata aseella ja hänet voi haavoittaa ja ampua “pois pelistä”, jolloin ammuttu tietysti menettää kaiken siihen mennessä saavuttamansa.

Elävöitykseen osallistuminen ei kuitenkaan edellytä aseistautumista. Kuten vanhassa lännessäkin, kaikki eivät ole aseellisia toimijoita ja kaikkeen toimintaan voi osallistua ilman airsoft-aseita.

Säännöissä on huomioitu myös ne, jotka eivät halua tulla ammutuksi missään tilanteessa, eikä sisätiloissa eikä sisätiloja kohti saa ampua.

Airsoft milsim, vai roolipeli?

Sekä-että-mutta-ei… Horna ei ole roolipeli, mutta se on osittain liveroolipelin kaltainen, koska siinä eläydytään porukalla tiettyyn maailmankuvaan. Päinvastoin kuin roolipeleissä, osallistuja ei kuitenkaan esitä eikä näyttele mitään tiettyä ennalta käsikirjoitettua hahmoa, eikä Hornassa ole muutakaan käsikirjoitusta. Hornaa voisi verrata eräänlaiseen westworldiin, jossa alue on täynnä mahdollisuuksia, joihin osallistuja voi tarttua. Osallistuja toimii vapaasti reagoiden tapahtumiin omana itsenään mutta ympäristön ja ajankuvan mukaisesti. Tämä ei suinkaan tarkoita ettei tapahtumiin saisi eläytyä tosissaan.

Horna ei ole myöskään airsoft-sotapeli, sillä pelissä ei ole osapuolia, jotka pyrkivät pääsemään vain taisteluun, vaikka yhteenottojoa voi toki syntyä, jos peli sattuu kehittymään siihen suuntaan. Airsoft-aseilla on siis merkitys aseellisen uhan ja suoran toiminnan toteutumiseen realistisemmin kuin roolipeleissä yleensä.

Hornassa saluunanpitäjä tarjoilee siis viskisi sinulle ihan omana itsenään, eikä odota sinun esittävän muuta kuin itseäsi. Sillä aikaa kun ympäröivän maailmankuvan ”jännitteet” lähtevät liikkeelle, voit lähteä siihen mukaan, tai jäädä vaan saluunan syömään chilipapupataa.

Mitä Hornassa tehdään

Elävöitys alkaa osallistujien valmisteluilla ja osallistujien määrästä riippuen se voi alkaa jo perjantaina, jatkuen lauantaina ja sunnuntaina. Jos osallistujia ei riitä koko viikonlopuksi, tärkein päivä on kuitenkin lauantai 18.6. Mukaan voi liittyä milloin vain, mutta aikainen mato linnun nappaa…

Suosittelemme saapumista pelipaikalle jo perjantaina klo 18.

Lauantaina peli alkaa klo 10 jolloin on ehdottomasti oltava aloitusbriefissä paikalla. Jos olet osallistunut Hornaan aiemmin, peliin voi tulla mukaan myöhemminkin, jos ei ole mahdollista olla aloituksessa paikalla, mutta varmasti missaa jotain oleellista, sillä jokainen Horna on erilainen…

Peli päättyy noin klo 22.

Jos ilmoittautuneita riittää koko viikonlopuksi peli voi alkaa jo perjantaina ja jatkua sunnuntaihin.

Pitääkö minun olla perehtynyt Amerikan historiaan voidakseni osallistua Hornaan?

Riittää, että sinulla on avoin kiinnostus ja pystyt järjestämään itsellesi noin 1800-luvun loppupuolen asun. Uskottava asu on tärkeä, sillä melkein puolet elämystä syntyy siitä miltä kaikki näyttää.

Uskottavaan olemukseen ei ole vaikea päästä, eikä naisten arkiasutkaan ole liian vaikeita. Miesten vaatetuksesta lisää tietoa täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-vaatetus. Naisten asuista täällä https://cows.fi/naisten-perusvaatteista-1700-luvulla. Leirivarusteista täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-ohjeet-historialliseen-leireilyyn.

Suojalasit

Suojalasit ovat pakolliset kaikille vahinkojen välttämiseksi. Hornassa vältetään huomiota herättäviä moderniutta korostavia suojalaseja. Suositeltavaa on, että suojalasit ovat täysin värittömät eli läpinäkyvät ja suojaavat myös sivulta. Halvimmat muutaman euron täysin läpinäkyvät F-luokan suojalasit kelpaavat hyvin, kunhan niiden silmillä pysyminen varmistetaan. Monet näistä sopivat myös silmälasien päälle. Osallistujaa kehotetaan käyttämään huomiota herättämättömiä tai ajanmukaisia silmälaseja. Suojalaseja saa myös vahvuuksilla, esim. Specsaversilla on malli, joka on täysin läpinäkyvä ja maksaa vahvuuksista riippuen satasen luokkaa. Ehdottomasti ei tummennettuja ja värillisiä linssejä!

Esim. https://www.motonet.fi/fi/tuote/781953/Zekler-33-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/7003847/3M-Virtua-AP-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/782022/Zekler-36-HCAF-suojalasit-kirkas
Varmista että hankit F-luokan suojalasit.

Hammas/kasvosuojat

Hornassa suositellaan jonkinlaisen hammas/kasvosuojan käyttöä, esim. sopivaa huivia/bandanaa, tarvittaessa hampaiden kohdalta vahvistettuna. Suositellaan, että kasvot ja ilmeet täysin peittäviä tyypillisiä airsoft-maskeja vältetään. Kasvojen alaosan peittävä läpinäkyvä pleksisuoja, joita ebay on täynnään, on osoittautunut suosituksi ratkaisuksi.Pelaaja joka ei käytä kasvojen/hampaiden suojaa, toimii näin omalla vastuullaan Suojalasit ovat kuitenkin pakolliset.

Turvallisuussyistä kaikkien pelialueella olevien tulee olla vain peliin osallistuvia henkilöitä.

Turvallisuus ja vastuukysymyksistä johtuen pelin aikana alueella saavat oleskella ainoastaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Ulkopuoliset eivät samoista turvallisuus- ja vastuukysymyksistä johtuen voi oleskella pelialueella koko tapahtuman aikana. Koiria ei saa pitää pelialueella. Koirat on pidettävä kytkettyinä pelialueen ulkopuolella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana.

Spirit of the Game — pelin henki

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.

Päivämäärä:

17.–19.6.2021 pe-su

Käytössä Vihtijärven pelialue (50 ha) kulissirakennuksineen

Leiriytyminen ja majoitus

Leiriytyminen on mahdollista pelialueella vain osana tapahtumaa ja pelin sääntöjen alaisena. Leirivarusteiden on oltava ajanmukaisia.

Moderneilla teltoilla leiriydytään pelialueen ulkopuolella siihen osoitetulla alueella.

Leiripaikoille pääsee autolla.

Alueen rakennuksista löytyy sateensuojaa sekä erilaisia laavumaisia rakennelmia, joissa voi yöpyä jos niin tahtoo.

Ruokailu

Pelialueella pelin aikana leirissä tapahtuva ruuanvalmistus on mahdollista oman leirinuotion tai tapahtuman yhteisnuotion ääressä. Sanomattakin on selvää että silloin myös ruuanlaittovälineiden on oltava oleellisilta osin ajanmukaisia. Tulenteko on rajoitettu niille osoitettuihin paikkoihin. Oman tulen tekoon tulee olla maasta nostettu metallinen tulipata (ajanmukainen tottakai).

Saluunassa tarjotaan saluunan pelisääntöjen alainen ruoka, joka on ajanmukainen chili con carne. Jos olet köyhä, sinun on ansaittava/kerjättävä/varastettava annoksen ostamiseen tarvittavat varat, muuten jäät ilman. Saluunaruokailuun tarvitaan omat ajanmukaiset astiat ja ruokailuvälineet. Pelti- tai puulautanen sekä mummon vanhat aterimet kelpaavat hyvin.

Ruoka-allergikoita ja erikoisruokavalioita emme voi ottaa huomioon kuin rajoitetusti.

WC, sähkö, vesi

Alueella on kaksi puuceetä. WC-paperin puuttumiseen kannattaa varautua.

Alueella ei ole vettä. Juoma- ja pesuvedet on syytä itse tuoda mukana.

Alueella ei ole sähköä, joten omat akkupaketit mukaan.

Osoite:

Kytäjäntie 554, Vihti. Pysäköintipaikat heti tien vieressä.

HUOM!

Osallistujia kehoitetaan saapumaan kimppakyydillä jos suinkin mahdollista, sillä pysäköintitilaa on rajoitetusti!

Leiri on yksityistilaisuus, johon osallistuminen edellyttää ajanmukaista pukeutumista.

Asuksi sopii 1800-luvun aikainen historiallinen vaatetus jollaisia amerikoissa olisi nähty. Lisätietoja vaatetuksesta: https://cows.fi/vasta-alkajan-vaatetus/

Pukeutumisessa kannattaa varautua metsiin, preerioihin ja vuoristoihin. Hienoston asut sopivat jos haluaa olla cityslicker joka pysyttelee kaupungissa.

Lisätietoja Horna-elävöityksistä:

Horna: https://cows.fi/horna-live-action-reenactment

Keskustelu aiheesta: https://facebook.com/cows.public

Ilmoittautuminen: