Horna:2022 Snake Valley Badlands 9.-11.9.2022

from to
0 Tapahtumat Leirit ja elävöitykset

Vampulan ampumarata 9.–11.9.2022

Karjaparonien kosto!

Snake Valleyn yhdessä yössä kuin tyhjästä syntyneessä uudiskaupungissa ei ole minkäänlaista lakia. Kaupunki houkuttaa kaiken maailman roskasakkia pölyisille kujilleen ja uudisasukkaiden virta vyöryy länteen katkeamattomana nauhana karjaparonien voimakkaasta vastarinnasta huolimatta. Val­taa pitävä suur­ti­lal­lis­ten eliitti on kylläs­tynyt uu­siin tulokkaisiin ja ottanut kar­ja­ros­vouk­set te­ko­syyk­si pan­na uudisraivaajien edus­mie­het hen­giltä. 

Kova ja karu, rikollisten hallitsema maa kaipaa yhtä kovaa vastusta näille paatuneille tilallisille. On nopeiden aseenkäsittelijöiden aika myydä aseensa eniten tarjoaville, sillä ostajia riittää lain molemmin puolin. Nämä revolverisankarit taiteilevat kuitenkin lain ja rikoksen erottavalla seitin ohuella langalla. Heidän kaikkien yhteisenä kohtalona on kuitenkin päätyä Hornaan…


Hornassa villi länsi herää eloon!

Hornassa jokainen esittää vain itseään sellaisena kuin haluaa, maleksitpa sitten vain saluunassa tai vaellat kaukana pitkin laajaa länttä! Kunhan pysyt tapahtumien hengessä ja luonteessa mukana ajanmukaisesti pukeutuneena pitäen yllä ajankuvaa ja muut osallistujat ajan hengessä kohdaten. Airsoft ei ole pakollista osallistumiselle, mutta suojalasit kuitenkin ovat.

HORNA EI OLE käsikirjoitettu liveroolipeli, eikä siinä noudateta käsikirjoitettuja luonnehahmoja tai toteuteta muutakaan käsikirjoitusta.

HORNA ON lauantaipäivän kestävä larpin kaltainen vanhan lännen elävöitys, johon voit osallistua miten haluat, aseettomana tai airsoft-aseistettuna kuitenkin pukeutuen ja eläytyen ajan kuvan mukaisesti. Hornassa saa eläytyä! Hornassa yhdistellään larpin ja airsoftin keinoja suurella 50 ha pelialueella tietyn aikarajan sisällä, jona aikana eläydytään ajankuvaan kaikin mahdollisin keinoin, kuin olisi itse päässyt vanhaan länteen. Siis eräänlainen Westworld, jossa pelialue on täynnä erilaisia mahdollisuuksia, joihin osallistuja voi tarttua, tai olla tarttumatta. Ajanmukaista tunnelmaa on pidettävä yllä ja muut osallistujat on kohdattava samassa hengessä. Hornassa saluunanpitäjä tarjoilee “viskisi” sinulle ihan omana itsenään, eikä odota sinun esittävän ketään. Kun ympäröivän maailmankuvan ”jännitteet” lähtevät liikkeelle, voit lähteä tapahtumiin mukaan, tai jäädä vaan saluunan syömään chilipapupataa.

HORNASSA käytetään ajanmukaisen näköisiä pelivälineitä, varusteita, rahaa, ym.

Pelin kulku

Pelin ja pelialueen valmistelut suoritetaan perjantaina, jolloin toivotaan myös pelaajien osallistuvan, sillä käsipareja tarvitaan aina. Yöksi on mahdollisuus jäädä.

Peli alkaa lauantaina klo 10, jolloin on ehdottomasti oltava aloitusbriefissä paikalla. Peli päättyy pimeän laskeutuessa tai viimeistään 20.30 jonka jälkeen on mahdollisuus kerrata päivän tapahtumia ja saunoa mökillä”.

Jos ilmoittautuneita riittää koko viikonlopuksi peli voi alkaa jo perjantaina ja jatkua sunnuntaihin.

 1. OMA VAATETUS — Hornaan voi osallistua vain Amerikan vanhan lännen asussa ja varusteissa. Jos tarvitset apua varustautumiseen niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjiin. Lisätietoja varusteista täällä.
 2. OMA “ASEISTUS” — “Aseilla” metsästetään ja ratkaistaan ristiriitatilanteita. Pelissä käytettävät aseet ovat ajanmukaisen näköisiä airsoft-muovikuula-aseita sekä muoviteräaseita. Osallistujaa voidaan uhata aseella ja hänet voi haavoittaa ja ampua “pois pelistä”, jolloin ammuttu tietysti menettää kaiken siihen mennessä saavuttamansa ja aloittaa alusta varattomana. Aitojen tuli- tai teräaseiden tuonti pelialueelle on kielletty.
 3. TAI ASEETTOMUUS — Hornaan osallistuminen ei edellytä aseistautumista. Aivan kuten vanhassa lännessäkin, kaikki eivät ole aseellisia toimijoita ja kaikkeen toimintaan voi osallistua ilman airsoft-aseita. Hornan säännöissä on huomioitu ne, jotka eivät halua tulla ammutuksi missään tilanteessa. Sisätiloissa, eikä sisätiloja kohti saa missään tilanteessa ampua.
 4. SUOJALASIT — Silmien suojaaminen on ehdottoman pakollista kaikille. Siitä alempana enemmän.
 5. SALUUNARUOKAILU — Tarvitset omat ajanmukaiset astiat ja ruokailuvälineet. Pelti- tai puulautanen sekä mummon vanhat aterimet kelpaavat hyvin.
 6. MAJOITUS — Hornassa pidetään pelialueella “periootileiriä”, joka on myös virallista pelialuetta pelin aikana. Periootileirissä voi leiriytyä ainoastaan ajanmukaisessa teltassa ja ajanmukaisin varustein. Lisätietoa ajanmukaisesta leiriytymisestä löytyy täältä. Muoviteltassa voi leiriytyä sille osoitetulla alueella. Majoituspaikkoja sisätiloissa on sitä tarvitseville tarjolla vain rajoitetusti.
 7. SPIRIT OF THE GAME — Hornaan osallistutaan pelin hengessä eläytyen villiin länteen
 1. Osoite joka ohjaa metsästymajalle johtavalle ajotielle Ketunahteentie 307, 32610 Huittinen
 1. Alueen kartta
 2. GPS koordinaatit metsästysmajalle 60.986314, 22.702234
 3. Googlen karttalinkki metsästysmajalle https://www.google.com/maps/place/60%C2%B059’10.6%22N+22%C2%B042’08.0%22E/@60.986279,22.7005193,650m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0xbaf3c46089231d1b!7e2!8m2!3d60.9862774!4d22.7022191
 4. Googlen karttalinkki pelipaikalle https://www.google.com/maps/place/60%C2%B059’02.3%22N+22%C2%B042’19.6%22E/@60.9839722,22.7054444,650m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0xe656d229135b624f!7e2!8m2!3d60.9839659!4d22.7054546

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.

Ei tarvitse. Riittää, että sinulla on kiinnostus aiheeseen ja pystyt järjestämään itsellesi noin 1800-luvun loppupuolen asun. Uskottava asu on tärkeä, sillä huomattava osa elämyksestä syntyy siitä miltä kaikki näyttää.

Saluunassa tarjotaan kaikille osallistujille ajanmukaista lihapataa eli chili con carnea. Saluunassa ruokailu on pelin sääntöjen alaista toimintaa. Jos olet köyhä ja varaton, sinun on ansaittava/kerjättävä/varastettava annoksen ostamiseen tarvittavat varat, muuten jäät ilman.

Ruoka-aineallergioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan. Chilipata sisältää papua, naudanlihaa, sipulia, chiliä, tomaattia sekä meksikolaiset mausteet.

Leirissä tapahtuva ruuanvalmistus on mahdollista oman leirinuotion tai tapahtuman yhteisnuotion ääressä. Sanomattakin on selvää, että silloin myös ruuanlaittovälineiden on oltava oleellisilta osin ajanmukaisia.

Turvallisuus ja vastuukysymyksistä johtuen pelin aikana alueella saavat oleskella ainoastaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Ulkopuoliset eivät samoista turvallisuus- ja vastuukysymyksistä johtuen voi oleskella pelialueella koko tapahtuman aikana. Koiria ei saa pitää pelialueella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana.

Suojalasit ovat pakolliset kaikille vahinkojen välttämiseksi. Suositeltavaa on, että suojalasit ovat täysin värittömät eli läpinäkyvät ja suojaavat myös sivulta. Täysin läpinäkyvät (ei näkyviä värjättyjä sankoja) F-luokan suojalasit kelpaavat hyvin ja olemme sellaisia myös testanneet. Monet näistä sopivat myös silmälasien päälle. Osallistujaa kehotetaan käyttämään huomiota herättämättömiä tai ajanmukaisia silmälaseja, jottamodernit lasit eivät korostuisi välttämätöntä tarvetta enempää. Tummennettuja ja värillisiä linssejä ei hyväksytä. Suojalaseja saa myös vahvuuksilla, esim. Specsaversilla on malli, joka on täysin läpinäkyvä ja maksaa vahvuuksista riippuen satasen luokkaa. Vaihtoehtoisesti Bollen Combat on pieni ja huomaamaton, johon saa myös vahvuudet RX-laajennuksella.

Esim. https://www.motonet.fi/fi/tuote/781953/Zekler-33-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/7003847/3M-Virtua-AP-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/782022/Zekler-36-HCAF-suojalasit-kirkas
Varmista että hankit vähintään F-luokan suojalasit.

Hornassa suositellaan hammas/kasvosuojan käyttöä, esim. vähintään ajankuvaan sopivaa huivia/bandanaa. Huivin voi sisäpuolelta tarvittaessa vahvistaa hampaiden kohdalta. Kasvot täysin peittäviä tyypillisiä airsoft-maskeja ei suositella. Läpinäkyvä kasvojen alaosan peittävä pleksisuoja on osoittautunut suosituksi ratkaisuksi ja niitä löytyy Ebay täynnään. Pelaaja joka ei käytä kasvojen/hampaiden suojaa, toimii näin omalla vastuullaan.

Leiriytyminen on mahdollista pelialueella vain osana tapahtumaa ja pelin sääntöjen alaisena. Leirivarusteiden on oltava ajanmukaisia.

Moderneilla teltoilla leiriydytään pelialueen ulkopuolella siihen osoitetulla alueella.

Leiripaikoille pääsee autolla.

Alueen rakennuksista löytyy sateensuojaa, ja majan lattialla tai laavussa voi yöpyä jos niin tahtoo.

Tulenteko on rajoitettu niille osoitettuihin paikkoihin. Oman tulen tekoon tulee olla maasta nostettu metallinen tulipata (ajanmukainen tottakai).

Alueella on puuceet. WC-paperin puuttumiseen kannattaa varautua.

Alueella saa vettä, mutta leiripaikalle se on tuotava itse. Varaudu vesiastioilla.

Leiripaikalla ei ole sähköä, joten omat akkupaketit mukaan. Akkuja voi ladata metsästysmajalla.

Osallistujia kehoitetaan saapumaan kimppakyydillä, jos suinkin mahdollista, sillä pysäköintitilaa on rajoitetusti! Autot pysäköidään metsästysmajan pihaan ks. osoite ylempänä