Horna:2021 Deadwood Gulch 18.-20.6.2021

from to
0 Tapahtumat Leirit ja elävöitykset

KULTAA MUSTILLA KUKKULOILLA!

Deadwood Dick on juuri saapunut Custer Cityyn. Hänen harmikseen alueen kultalöytö on jo ehtynyt. Mutta! Deadwood Gulchin suunnalta huhutaan löytyneen alueen suurimmat kultasuonet. Sinne kaikki kullankaivajat jo suuntaavat!

Mustille kukkuloille saapuu jatkuvasti uutta väkeä, kuka rikastuakseen, kuka paeten virkavaltaa, kuka muuten vain jättääkseen vanhat luurangot taakseen. Heidän kaikkien yhteisenä kohtalona on kuitenkin päätyä Hornaan…

HORNA ON…

Vanhaan länteen sijoittuva yhden viikonlopun kestävä toiminnallinen historian elävöitys.

HORNA ON…

Käsinkirjoittamaton vapaa ympäristö, johon voit osallistua miten haluat, aseettomana tai airsoft-aseistettuna keltanokkana, kuitenkin aina kunnioittaen Spirit of the Game -periaatetta.

HORNAAN VOIT….

Liittyä mukaan viikonlopun aikana milloin vain, mutta, kuten Deadwood Dickin kulta-aikoina, aikainen mato nappaa linnun.

HORNAAN VOIT…

Osallistua Amerikan vanhan lännen asussa ja varusteissa. Jos tarvitset apua varustautumiseen niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjiin.

Horna on vanhaan länteen sijoittuva airsoft/larp -tyyppinen elävöitys, johon voi osallistua airsoft-asein, tai aseettomana.

Hornassa luodaan 50 ha kokoiselle alueelle viikonlopun ajaksi vanhan lännen yhteiskuntajärjestys ja maailmankuva ”live action reenactment” -tyyppisenä itseohjautuvana kokonaisuutena. Vanhan lännen “säännöt” ovat voimassa, mutta elävöityksessä ei ole käsikirjoitusta, eivätkä osallistujat näyttele mitään persoonaa kuten roolipeleissä. Eläytyminen historialliseen vanhan lännen mielentilaan on kuitenkin sallittu.

Elävöitys alkaa osallistujien valmisteluilla ja käynnistetään perjantaina klo 18-22, jatkaen lauantaina klo 11-21 välillä. Jos osallistujia riittää, peli jatkuu sunnuntaina edellisen päivän tilanteesta klo 11-18. Kuten vanhassa lännessäkin, mukaan voi liittyä milloin vain, mutta aikainen mato linnun nappaa…

Pitääkö minun olla perehtynyt Amerikan historiaan voidakseni osallistua Hornaan?

Riittää, että sinulla on avoin kiinnostus ja pystyt järjestämään itsellesi yksinkertaisen 1800-luvun lopun asun, sillä melkein puolet elämystä on se miltä kaikki näyttää, toinen puoli miltä se tuntuu. 1800-luvun lopun miesten asut alkavat jo olla nykyihmiselle tutun mallisia, joten lähelle ei ole vaikea päästä, eikä naisten arkiasutkaan ihmeellisiä ole. Miesten vaatetuksesta lisää tietoa täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-vaatetus. Naisten asuista täällä https://cows.fi/naisten-perusvaatteista-1700-luvulla. Leirivarusteista täällä https://cows.fi/vasta-alkajan-ohjeet-historialliseen-leireilyyn.

Osallistuminen Horna-elävöitykseen ei edellytä airsoft-aseistautumista. Aseettomia ei elävöityksessä saa ampua (jolleivät ole suostuneet siihen).

Turvallisuussyistä elävöityksen aikana kaikilla alueella liikkujilla ovat suojalasit pakollisia. Kaikkien pelialueella olevien tulee olla vain peliin osallistuvia henkilöitä.

Turvallisuus ja vastuukysymyksistä johtuen pelin aikana alueella saavat oleskella ainoastaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Ulkopuoliset eivät samoista turvallisuus- ja vastuukysymyksistä johtuen voi oleskella pelialueella koko tapahtuman aikana. Koiria ei saa pitää pelialueella. Koirat on pidettävä kytkettyinä pelialueen ulkopuolella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana.

Spirit of the Game — pelin henki

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.

Päivämäärä:

18.–20.6.2021 pe-su

Käytössä Vihtijärven pelialue (50 ha) kulissirakennuksineen

Leiriytyminen

Pelialueella osana tapahtumaa ja pelin sääntöjen alaisena koko viikonlopun ajan, tai pelialueen ulkopuolella siihen osoitetulla alueella (pieni metsäalue pysäköintipaikalta maantien toisella puolella).

Huom! Vihtijärven pelialueella ei ole isoja aukeita. Täysin tasaisia telttapaikkoja on vähän.

Alueella ei ole sähköä, eikä vettä.

Alueella on kaksi puuceetä.

Tulenteko on rajoitettu niille osoitettuihin paikkoihin.

Mahdollisesti muovipressuilla katettu telttasauna käytössä, toimivuudesta ei tietoa.

Osoite:

Kytäjäntie 554, Vihti. Pysäköintipaikat heti tien vieressä.

HUOM!

Osallistujia kehoitetaan saapumaan kimppakyydillä jos suinkin mahdollista, sillä pysäköintitilaa on rajoitetusti!

Leiri on yksityistilaisuus, johon voi osallistua väljästi 1800-luvun aikaisessa Amerikan länteen sopivassa historiallisessa asussa.

Lisätietoja Horna-elävöityksestä: https://cows.fi/horna-live-action-reenactment

Keskustelu aiheesta: https://facebook.com/cows.public

Ilmoittautuminen: