C.O.W.S Ampumalajit

Shooting

YLEISESITTELY AMPUMATOIMINNASTA COWSISSA

COWS on myös virallinen ampumaseura ja järjestää jäsenilleen turvakursseja Cowboy Action Shooting ammunnasta. Cowsin järjestämissä CAS-kisoissa käytetään Single Action Shooting Societyn sääntöjä.
Lue täältä lisää Single Action Shooting Societyn ja Cowsin yhteydestä

COWSin sisällä voi harrastaa erilaisia wanhaan länteen liittyviä ampumalajeja.

Cowboy Action Shooting, CAS

Cowboy Action Shooting™ on monimuotoinen amatööri ampumaurheilulaji, jossa kilpaillaan tyypillisesti vanhan lännen kesyttämisen aikaan käytetyillä asemalleilla: Yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja rinnakkaispiippuisilla- tai vanhemmilla kuin 1899-mallia olevilla pumppu- tai vipulukkotoimisilla haulikoilla.
Kilpailut järjestetään ainutlaatuiseen ”Old West”-tyyliin ja henkeen.
+Lue täältä lisää Cowboy Action Shootingista

Fast Draw, pikaveto

Fast Draw tarkoittaa taitoa vetää, ampua ja osua maaliin mahdollisiman lyhyessä ajassa yksitoimisella revolverilla luodittomia tai vahaluotisia patruunoita käyttäen.
+Lue täältä lisää pikavedosta

Buckskinning ja mustaruutiammunta

COWSin Buckskinnerit ovat liikkeellä, mikä tarkoittaa vanhan ajan metsästäjä- ja uudisraivaajahengen mukaista leirielämää, vaeltelua ja kisailua, jossa pääpaino on alkuperäisen tyyppisillä suustaladattavilla mustaruuti-aseilla ja tietenkin asiaankuuluvilla, historiallisten esikuvien mukaisilla, esimerkiksi peuranpukin nahasta valmistetuilla asuilla. Piilukkoisilla suustaladattavilla kivääreillä ammutaan usein tehtävärasteihin perustuvissa kilpailuissa. Ampumatehtävien lisäksi kilpailuissa voi olla muita erämiesten taitorasteja, kuten tulen sytyttämistä tai kirveen heitoa.
+Lue täältä lisää Buckskinner-jaostosta

Long Range, pitkän matkan kisat
Pitkän matkan kisoja ammutaan mm. CAS SM -kisojen yhteydessä erilaisilla kivääreillä. Luokat ovat erikseen esimerkiksi pistoolikaliperin patruunaa ampuville vipulukkokivääreille ja kiväärikaliperisille kertalaukauskivääreille. Näissä kisoissa esiintyvät vipulukkoiset Winchesterit ja Sharpsin puhvelikiväärit. Myös suustaladattavilla saattaa olla omat luokkansa pitkänmatkan kisoissa.