Wanhaa Länttä jo vuodesta 1999!

Classic Old Western Society, lyhyemmin C.O.W.S., on yhdistys joka pyrkii sisällyttämään toimintaansa kaiken mahdollisen vanhaan länteen liittyvän. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää legendaarisen vanhan lännen historian, kulttuurin ja aseiden tuntemusta sekä perinteisten lännenaseiden keräily- ja ampumaharrastusta.

Samoin C.O.W.S pyrkii kokoamaan yhteen henkilöitä, jotka haluavat perehtyä Villin Lännen vaatetukseen, musiikkiin, tanssiin, ruokakulttuuriin, ratsastukseen ja kulttuuriin. Seuran toiminta ei suinkaan rajoitu Cowboykulttuuriin, vaan mukana on myös intiaanikulttuureista sekä rajaseutujen eri ammattiryhmistä kiinnostuneita henkilöitä, C.O.W.S Buckskinners-jaostosta löytyy 1700-luvun harrastajia, vuorten miehiä ja turkispyytäjiä. Lisäksi C.O.W.S on edistää suuren lännen suomalaisten siirtolaisten vaiheiden tuntemista.

Historian elävöittämis harrasteet ovat suuressa suosiossa ympäri maailman, ja C.O.W.S pyrkiikin toiminnallaan kansainvälisyyteen ylläpitämällä yhteyksiä muihin harrastajaryhmiin, sekä vierailemalla leireissä ja kilpailuissa ympäri maailman.

C.O.W.S. ampumaseurana

C.O.W.S. on myös ampumaseura, jonka puitteissa järjestetään erilaisia historiallisia ampumakilpailuja. Cowboy Action ShootingTM –lajin kansainvälinen kattojärjestö (SASS) on hyväksynyt yhdistyksen ja antanut sille oikeuden järjestää lajin kilpailuja Suomessa.

Suuri osa C.O.W.S harrastajista harrastaa jotain ampumista, joko suustaladattavilla mustaruutiaseilla tai 1800-luvun loppupuolen panosaseilla. Mustaruutiaseilla kilpaillaan paitsi tarkuudessa myös ns. Woodswalk radoilla, joissa ammunnan lisäksi saattaa olla muita tehtäviä kuten tulentekoa ja kirveen heittoa. Panosaseilla käytävä Cowboy Action Shooting on vauhdikas ja näyttävä kansainvälinen ampumaurheilulaji, jossa kilpailijat kilpailevat villin lännen kesyttämiseen käytetyillä aseilla; yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja 1800-luvulle tyypillisillä haulikoilla tai niiden jäljitelmäaseilla. Cowboy Action Shootingin sivulajeissa kilpaillaan mm. pitkänmatkankisoja erilaisilla aikakauden aseilla. Pikavedossa kilpaillaan täysin omana lajinaan yksitoimisilla revolvereilla “vetämisen” nopeudesta – mutta turvallisesti ilman luoteja. Wildbunch laji taas muistuttaa Cowboy Action Shootingia, mutta siinä aseena on myös 1911 mallin pistooli.

Useat yhdistyksemme jäsenet asennoituvat harrastukseen hyvinkin syvällisesti, mutta ennen kaikkea tarkoitus kaikessa toiminnassa on pitää hauskaa “Spirit of the Game”- ja “Code of the West”-hengessä…