Patricia ‘The Pet’ Wolf

Patricia syntyi varakkaaseen aatelisperheeseen Englannissa vähän ennen 1800-luvun puoliväliä. Hän kasvoi aikakautensa ihanteiden mukaisesti tekemättä mitään työtä, opiskellen edustusvaimoksi 15 vuotta vanhemmalle serkulleen, joka hänelle oli valittu mieheksi kun hänen veljensä – ja tuleva perijä – oli kuollut. Perheeseen ei syntynyt enempää lapsia joten Patriciaa kohdeltiin kuin prinsessaa. Kilttinä ja herttaisena tyttönä hän hurmasi hennolla olemuksellaan kaikki tapaamansa ihmiset.

10 -vuotiaana Patricia muutti perheensä mukana Amerikkaan, jonne hänen isänsä oli sijoittanut suuria summia rahaa lennattimeen ja rautateihin. Perhe otettiin avosylin itärannikon hienostopiireihin eikä heitä kohdeltu lainkaan samalla tavalla kuin siirtolaisia yleensä. 15 -vuotiaana Patricia esiteltiin virallisesti yhteisölle hänen kunniakseen järjestetyissä suurissa tanssiaisissa.
Juuri ennen tulevan kihlauksensa julkistamista Patrician sulhanen joutui kahnaukseen New Yorkissa syntyneiden herrasmiesten kanssa ja haavoittui kuollettavasti. Alkoi suuri kilpailu suositun neidon kädestä sillä olihan luonnollista, että ainoana lapsena, mutta tyttönä, hänen tuleva puolisonsa saisi helpon elämän appiukkonsa kukoistavassa hovissa.

New Yorkissa syntyneiden värväysmellakoiden vuoksi Patricia lähetettiin jo aikaisemmin etelään muuttaneen tätinsä, sulhasvainaan äidin luokse turvaan. Täti oli itse mennyt uudelleen naimisiin paikallisen puuvillatilallisen kanssa eikä lainkaan ihastunut jenkkiprinsessan saapumisesta. Poikansa kuoleman vuoksi täti vihasi tyttöä joka olisi ollut hänen miniänsä ja laittoi tytön piiaksi toiseen taloon. Siellä Patricia joutui ensimmäistä kertaa elämässään tekemään työtä ja käyttämään toisten vanhoja vaatteita.

Vaikka tyttö pidettiin tiukasti sisätiloissa ja töissä aamusta iltaan iskivät paikalliset sotilaat silmänsä häneen. Puoli vuotta Patricia eli eristyksissä, mutta sai viimein lähetettyä kirjeen vanhemmilleen, joille oli selitetty ettei turvallisuussyistä ole järkevää lähettää kirjeitä sodan aikana.

Isä lähti oitis hakemaan prinsessaansa kolmen henkivartian turvin ja Patricia pääsi lähtemään takaisin kohti kotia. Helpotus jäi vain hetkelliseksi, sillä sisällissodan vuoksi paikalliset keskeyttivät pakenevien vankkureiden matkan. Mukana olleet miehet tapettiin ja ryöstettiin. Patricia onnistui pakenemaan ja piiloutui pienen kylän lähellä asuneen vanhan turkismetsästäjän mökkiin. Siellä hän eli vuoden kertomatta kenellekään kuka oikeasti oli ja opetteli taas uudenlaisen elämän. Vanhasta miehestä tuli hänelle kuin isä. Mies opetti hänet ampumaan, selviytymään luonnossa ja tulemaan toimeen eläinten kanssa.

Tyttö kaipasi entistä elämäänsä ja lopulta uskaltautui lähtemään yksin matkalle kohti pohjoista, josta hän uskoi löytävänsä vielä sopivan miehen ja viettävänsä sellaista elämää johon hänet oli tarkoitettu. Matkalla hän kuitenkin tapasi miehen, joka oli kaikkea muuta kuin unelmien prinssi: levoton ja itsetuhoinen, mutta suhtautui kuitenkin kunniallisesti nuoreen naiseen joka matkusti yksin eikä suostunut kertomaan itsestään mitään. Kaksi nuorta ilman menneisyyttä rakastuivat ja päättivät mennä naimisiin. Silloin Patricia kirjoitti äidilleen New Yorkiin ja kertoi viimein sulhaselleenkin kuka oikeasti oli. Miehensä Frank Wolf kieltäytyi Patrician isän testamentin osoittamasta asemasta lukuisten yritysten johdossa, mutta perintö määräsi hänet omistajaksi ja hyvän vuosituoton pariskunnalle. Miehestä kuoriutui herrasmies, mutta jokin levottomuus ajoi hänet reissuilleen ja Patricia jäi usein hoitamaan perhettä ja tiluksia yksin. Yhdessä he kuitenkin loivat paikallisen imperiumin 1800 -luvun lopun Amerikassa.

18. maaliskuuta 2006
– PetWolf –

Lisää tarinoita ja kuvia löytyy kotisivuiltani:
cows-finland.net/patricia.wolf