Horna Vihtijärvi

Saluunassa tarjotaan kaikille osallistujille ajanmukaista lihapataa eli chili con carnea. Saluunassa ruokailu on pelin sääntöjen alaista toimintaa. Jos olet köyhä ja varaton, sinun on ansaittava/kerjättävä/varastettava annoksen ostamiseen tarvittavat varat, muuten jäät ilman.

Ruoka-aineallergioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan. Chilipata sisältää papua, naudanlihaa, sipulia, chiliä, tomaattia sekä meksikolaiset mausteet.

Leirissä tapahtuva ruuanvalmistus on mahdollista oman leirinuotion tai tapahtuman yhteisnuotion ääressä.

Sanomattakin on selvää, että myös ruokailuvälineiden on oltava oleellisilta osin ajanmukaisia.

Turvallisuus ja vastuukysymyksistä johtuen pelin aikana alueella saavat oleskella ainoastaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt peliin osallistuvat henkilöt. Ulkopuoliset eivät samoista turvallisuus- ja vastuukysymyksistä johtuen voi oleskella pelialueella koko tapahtuman aikana. Koiria ei saa pitää pelialueella. Alle 18v saavat osallistua peliin ja oleskella alueella vain huoltajien mukana. Pelialueella on käytettävä suojalaseja.

Suojalasit ovat pakolliset kaikille vahinkojen välttämiseksi. Suositeltavaa on, että suojalasit ovat täysin värittömät eli läpinäkyvät ja suojaavat myös sivulta. Täysin läpinäkyvät (ei näkyviä värjättyjä sankoja) F-luokan suojalasit riittävät lähtökohtaisesti hyvin. Monet näistä sopivat myös silmälasien päälle. Osallistujaa kehotetaan käyttämään huomiota herättämättömiä tai ajanmukaisia silmälaseja, jottamodernit lasit eivät korostuisi välttämätöntä tarvetta enempää. Tummennettuja ja värillisiä linssejä ei hyväksytä. Suojalaseja saa myös vahvuuksilla, esim. Specsaversilla on malli, joka on täysin läpinäkyvä ja maksaa vahvuuksista riippuen satasen luokkaa. Vaihtoehtoisesti Bollen Combat on pieni ja huomaamaton, johon saa myös vahvuudet RX-laajennuksella.

Esim. https://www.motonet.fi/fi/tuote/781953/Zekler-33-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/7003847/3M-Virtua-AP-suojalasit-kirkas https://www.motonet.fi/fi/tuote/782022/Zekler-36-HCAF-suojalasit-kirkas
Varmista että hankit vähintään F-luokan suojalasit.

Hornassa suositellaan hammas/kasvosuojan käyttöä, esim. vähintään ajankuvaan sopivaa huivia/bandanaa. Huivin voi sisäpuolelta tarvittaessa vahvistaa hampaiden kohdalta. Kasvot täysin peittäviä tyypillisiä airsoft-maskeja ei suositella. Läpinäkyvä kasvojen alaosan peittävä pleksisuoja on osoittautunut suosituksi ratkaisuksi ja niitä löytyy Ebay täynnään. Pelaaja joka ei käytä kasvojen/hampaiden suojaa, toimii näin omalla vastuullaan.

Alueella on puuceet. WC-paperin puuttumiseen kannattaa varautua.

Alueella saa vettä, mutta leiripaikalle se on tuotava itse. Varaudu vesiastioilla.

Leiripaikalla ei ole sähköä, joten omat akkupaketit mukaan. Akkuja voi ladata metsästysmajalla.

Leiriytyminen on mahdollista pelialueella vain osana tapahtumaa ja pelin sääntöjen alaisena.

Vihtijärvellä on rakennuksia joissa on mahdollista majoittua. Näistä on sovittava ilmoittautuessa etukäteen.

Kaikkien näkyvillä olevien leirivarusteiden on oltava ajanmukaisia.

Moderneilla teltoilla leiriydytään pelialueen ulkopuolella siihen osoitetulla alueella.

Leiripaikoille pääsee autolla.

Alueen rakennuksista löytyy sateensuojaa, ja majan lattialla tai laavussa voi yöpyä jos niin tahtoo.

Tulenteko on rajoitettu niille osoitettuihin paikkoihin. Oman tulen tekoon tulee olla maasta nostettu metallinen tulipata (ajanmukainen tottakai).

Osallistujia kehoitetaan saapumaan kimppakyydillä, jos suinkin mahdollista, sillä pysäköintitilaa on rajoitetusti! Autot pysäköidään metsästysmajan pihaan ks. osoite ylempänä

Ei tarvitse. Riittää, että sinulla on kiinnostus aiheeseen ja pystyt järjestämään itsellesi noin 1800-luvun loppupuolen asun. Uskottava asu on tärkeä, sillä huomattava osa elämyksestä syntyy siitä miltä kaikki näyttää.

Cowsin toimintaan kuuluu positiivinen asenne, eli “Spirit of the Game”. Suomeksi tämä “pelin henki” tarkoittaa positiivista yhteisöllisen ilmapiirin ylläpitämistä kaikissa tilanteissa, sekä pelin aikana, että peliajan ulkopuolella. Kunnioitamme kaikkia mukana olijoita kaikissa tilanteissa, myös vanhan lännen elävöityksen hengessä. Käyttäydymme toisiamme ja ulkopuolisia kohtaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Kaikenlainen verbaalinen ja fyysinen uhkaava käytös on kielletty. Kunnioitamme toistemme fyysistä koskemattomuutta, emmekä kajoa myöskään toistemme varusteisiin ilman lupaa. ”Spirit of the Game” -henkeä vastoin käyttäytyvä henkilö poistetaan pelialueelta.

  1. OMA VAATETUS — Hornaan voi osallistua vain Amerikan vanhan lännen asussa ja varusteissa. Jos tarvitset apua varustautumiseen niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjiin. Lisätietoja varusteista täällä.
  2. OMA “ASEISTUS” — “Aseilla” metsästetään ja ratkaistaan ristiriitatilanteita. Pelissä käytettävät aseet ovat ajanmukaisen näköisiä airsoft-muovikuula-aseita sekä muovisia “teräase” -malleja. Osallistujaa voidaan uhata aseella ja hänet voi haavoittaa ja ampua “pois pelistä”, jolloin ammuttu tietysti menettää kaiken siihen mennessä saavuttamansa ja aloittaa alusta varattomana. Aitojen tuli- tai teräaseiden tuonti pelialueelle on kielletty.
  3. TAI ASEETTOMUUS — Hornaan osallistuminen ei edellytä aseistautumista. Aivan kuten vanhassa lännessäkin, kaikki eivät ole aseellisia toimijoita ja kaikkeen toimintaan voi osallistua ilman airsoft-aseita. Hornan säännöissä on huomioitu ne, jotka eivät halua tulla ammutuksi missään tilanteessa. Sisätiloissa, eikä sisätiloja kohti saa missään tilanteessa ampua.
  4. SUOJALASIT — Silmien suojaaminen on ehdottoman pakollista kaikille. Siitä alempana enemmän.
  5. SALUUNARUOKAILU — Tarvitset omat ajanmukaiset astiat ja ruokailuvälineet. Pelti- tai puulautanen sekä mummon vanhat aterimet kelpaavat hyvin.
  6. MAJOITUS — Hornassa pidetään pelialueella “periootileiriä”, joka on myös virallista pelialuetta pelin aikana. Periootileirissä voi leiriytyä ainoastaan ajanmukaisessa teltassa ja ajanmukaisin varustein. Lisätietoa ajanmukaisesta leiriytymisestä löytyy täältä. Muoviteltassa voi leiriytyä sille osoitetulla alueella. Majoituspaikkoja sisätiloissa on sitä tarvitseville tarjolla vain rajoitetusti.
  7. SPIRIT OF THE GAME — Hornaan osallistutaan pelin hengessä eläytyen villiin länteen