Lehdistotiedote: TNT ja COWS ry 20 vuotta

Pohjoismaiden kovimmat cowboyt kisaavat viikonloppuna Lopella

Villin lännen hengessä toteutettava Cowboy Action ShootingTM -ampumakisa “The Norseman Trail” järjestetään Lopen ampumaradalla 18.-21.7.2019. Kyseessä on Pohjoismaiden mestaruuskilpailu, johon odotetaan noin 80 osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Mukana on useita Euroopan huippuampujia.

”Tämä on suurin Suomessa koskaan järjestetty villin lännen ampumakilpailu. Juhlavuoden kunniaksi on hienoa saada paikalle todella kovatasoinen osallistujakattaus naapurimaista”, toteaa Armadillo Andy, järjestävän seuran, C.O.W.S. ry:n puheenjohtaja.

Tapahtuma järjestetään elokuvista tutuissa vanhan lännen tyylisissä lavasteissa ja asusteissa. Kilpailijat pukeutuvat aikakauden tyypillisiin asusteisiin. Jokaisella harrastajalla on myös ajan henkeen sopiva alias-nimi, joka voi perustua 1800-luvun loppupuolen villiin lännen tarinoiden tai Hollywoodin elokuvien hahmoihin. Kilpailijat suorittavat useita erilaisia neljän aseen tehtäviä. Maaleina käytetään teräksestä tehtyjä siluettitauluja. Tulokset pohjautuvat suoritusnopeuteen ja osumatarkkuuteen.
Kisat järjestää lajia Suomessa edustava Classic Old Western Society of Finland (C.O.W.S. ry), joka samalla juhlistaa jo 20 vuotta jatkunutta toimintaansa. Yhdistys edistää kaikkea vanhan lännen historiaan liittyvää toimintaa. Villin lännen ammunnan ohella yhdistyksen jäsenistö harrastaa mm. rajaseudun historian eri aikakausien elävöittämistä – aseiden kanssa tai täysin ilman.

Cowboy Action ShootingTM tunnetaan vauhdikkaana ja näyttävänä ampumaurheilulajina, jossa kilpaillaan ennen vuotta 1899 valmistetuilla villin lännen aseilla tai näiden jäljitelmillä – yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja alkuperäisen mukaisilla haulikoilla. Toiminnallisuudesta huolimatta, ampumasuoritukset tehdään hallitusti turvallisuutta korostavien kansainvälisten sääntöjen mukaan.
Suomessa lajin harrastajia on ollut 20 vuoden aikana noin 200, ja nykyisinkin aktiiveja on noin 100. Laji on syntynyt USA:ssa, jossa harrastajia on kymmeniä tuhansia. Laji soveltuu kaiken tasoisille ampujille, koska tärkeimpänä päämääränä ei ole välttämättä ampua tarkemmin ja nopeammin kuin kaikki muut, vaan viihtyä ja pitää hauskaa historiallisessa yhteydessä, ja ehkä kilpailla vain itsensä kanssa. Lajin vaatima lännenhenkinen pukeutuminen, historialliset aseet ja hyvä henki houkuttelevat kaikenikäisiä ja kaikenlaisia ampujia, ml. nuoria ja naisia. Huipulle pääsy vaatii kuitenkin harjoittelua ja taitoja aivan yhtä paljon kuin kaikki muutkin lajit.

Kilpailualue: Lopen ampumarata, Nummenrannantie 769, 12920 Topeno
Huom! Kisa-alueella silmäsuojaus pakollinen ja kuulonsuojaus suositeltavaa katsojillekin!

Lisätietoja:
Armadillo Andy, C.O.W.S. ry, puheenjohtaja, 040-7197734
Captain Anacletus Sims, C.O.W.S. ry, sihteeri, 040-7532694
www.cows.fi

Kuvituskuvat:

Moninkertainen Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopanmestari Little Cassino keskittyy lähtömerkkiä odottaen

Cowboy Action Shooting on toiminnallinen ja hyvähenkinen ampumaurheilulaji joka sopii kaikille

Ampujat käyttävät luokkavalintansa mukaan mustaruutia tai savutonta ruutia