C.O.W.S Ampumalajit

YLEISESITTELY AMPUMATOIMINNASTA COWSISSA

COWS on myös virallinen ampumaseura ja järjestää erilaisia ampumakilpailuja ja turvakursseja Cowboy Action Shooting ammunnasta jäsenilleen. Ampumatoimintaa yhdistää kiinnostus historiaan ja historiallisiin aseisiin.

COWS ryn puitteissa voit harrastaa useita eri ampumalajeja

Cowboy Action Shooting(TM)

Cowboy Action Shooting (TM) on monimuotoinen ampumaurheilulaji, jossa kilpaillaan tyypillisesti vanhan lännen kesyttämisen aikaan käytetyillä asemalleilla: yksitoimisilla (‘single action’) revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja rinnakkaispiippuisilla- tai vanhemmilla kuin 1899-mallia olevilla pumppu- tai vipulukkotoimisilla haulikoilla.
Kilpailut järjestetään ainutlaatuiseen “Old West”-tyyliin ja henkeen. Cowsin järjestämissä CAS-kisoissa noudatetaan amerikklalaisen Single Action Shooting Society:n sääntöjä.
Lue lisää

Fast Draw, pikaveto


Fast Draw tarkoittaa taitoa vetää, ampua ja osua maaliin mahdollisimman lyhyessä ajassa yksitoimisella revolverilla, käyttäen luodittomia tai vahaluotisia patruunoita.
Lue lisää

Buckskinning ja mustaruutiammunta


COWSin Buckskinnerit ovat liikkeellä, mikä tarkoittaa vanhan ajan metsästäjä- ja uudisraivaajahengen mukaista leirielämää, vaeltelua ja kisailua, jossa pääpaino on alkuperäisen tyyppisillä suustaladattavilla mustaruutiaseilla ja tietenkin asiaankuuluvilla, historiallisten esikuvien mukaisilla, esimerkiksi peurapukin nahasta valmistetuilla asuilla.

Piilukkoisilla suustaladattavilla kivääreillä ammutaan tehtävärasteihin perustuvissa kilpailuissa. Ampumatehtävien lisäksi kilpailuissa voi olla muita erämiesten taitorasteja, kuten tulen sytyttämistä perinteisillä välineillä tai tomahawk-kirveen heittoa.

Lue lisää

Long Range, pitkän matkan kisat

Pitkän matkan kisoja ammutaan mm. CAS SM -kisojen yhteydessä sivulajeina erilaisilla kivääreillä, revolvereilla ja mustaruutiaseilla. Eri luokissa esiintyvät mm. pistooli- ja kiväärikaliiperin vipulukkoiset Winchesterit ja Sharpsin puhvelikiväärit. Myös suustaladattavilla saattaa olla omat luokkansa pitkänmatkan kisoissa.

Wild Bunch Action Shooting (TM)

CAS kisojen yhteydessä ammutaan varsinaisten sivulajien ohella toisinaan Single Action Societyn toista lajia, Wildbuch’a. Wildbunchin aseina ovat vipulukkokivääri, Winchester 1897 pumppuhaulikko ja Colt 1911 pistooli.
Lajin säännöt englanniksi

Airsoft ja CMAS

Varsinaisten ampumaurheilulajien ohellä COWS ry’n toimintaan liittyvät Cowboy Airsoft ja Cowboy Mounted Air Shooting lajit, joissa kisataan käyttäen moderneja villin lännen aseita jäljitteleviä ilma-aseita. Cowboy Airsoft on erilaisia strategisiä ja/tai roolipelimäisiä simulaatioita, joissa perinteinen inkkari- ja länkkärileikki kohtaa vakavamielisemmän lännenharrastuksen. CMAS taas on toimintalaji, jossa airsoft aseilla ammutaan hevosen selässä ratsastaen. Turvasäännöt korostuvat kummassakin lajissa vaikka näissä ei käytetä oikeita ampuma-aseita.