C.O.W.S Ampumalajit

YLEISESITTELY AMPUMATOIMINNASTA COWSISSA

COWS on myös virallinen ampumaseura ja järjestää erilaisia ampumakilpailuja ja turvakursseja Cowboy Action Shooting ammunnasta jäsenilleen. Ampumatoimintaa yhdistää kiinnostus historiaan ja historiallisiin aseisiin.

COWS ryn puitteissa voit harrastaa useita eri ampumalajeja

Cowboy Action Shooting(TM)

Cowboy Action Shooting (TM) on monimuotoinen amatööri ampumaurheilulaji, jossa kilpaillaan tyypillisesti vanhan lännen kesyttämisen aikaan käytetyillä asemalleilla: Yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja rinnakkaispiippuisilla- tai vanhemmilla kuin 1899-mallia olevilla pumppu- tai vipulukkotoimisilla haulikoilla.
Kilpailut järjestetään ainutlaatuiseen “Old West”-tyyliin ja henkeen. Cowsin järjestämissä CAS-kisoissa noudatetaan Single Action Shooting Societyn sääntöjä.
Lue lisää

Fast Draw, pikaveto


Fast Draw tarkoittaa taitoa vetää, ampua ja osua maaliin mahdollisiman lyhyessä ajassa yksitoimisella revolverilla luodittomia tai vahaluotisia patruunoita käyttäen.
Lue lisää

Buckskinning ja mustaruutiammunta


COWSin Buckskinnerit ovat liikkeellä, mikä tarkoittaa vanhan ajan metsästäjä- ja uudisraivaajahengen mukaista leirielämää, vaeltelua ja kisailua, jossa pääpaino on alkuperäisen tyyppisillä suustaladattavilla mustaruuti-aseilla ja tietenkin asiaankuuluvilla, historiallisten esikuvien mukaisilla, esimerkiksi peuranpukin nahasta valmistetuilla asuilla. Piilukkoisilla suustaladattavilla kivääreillä ammutaan tehtävärasteihin perustuvissa kilpailuissa. Ampumatehtävien lisäksi kilpailuissa voi olla muita erämiesten taitorasteja, kuten tulen sytyttämistä tai kirveen heitoa.
Lue lisää

Long Range, pitkän matkan kisat

Pitkän matkan kisoja ammutaan mm. CAS SM -kisojen yhteydessä sivulajeina erilaisilla kivääreillä, revolvereilla ja mustaruutiaseilla. Eri luokissa esiintyvöt mm. pistooli- ja kiväärikaliiperin vipulukkoiset Winchesterit ja Sharpsin puhvelikiväärit. Myös suustaladattavilla saattaa olla omat luokkansa pitkänmatkan kisoissa.

Wild Bunch Action Shooting (TM)

CAS kisoja yhteydessä ammutaan varsinaisten sivulajien ohella toisinaan Single Action Societyn toista lajia, Wildbuch’a. Wildbunchin aseina on vipulukkokivääri, Winchester 1897 pumppuhaulikko ja Colt 1911 pistooli.
Lajin säännöt englanniksi