CAS ampujan asua valitsemassa

Täysin kelvollisen “Cowboy-asun” kokoaminen on suhteellisen helppoa, eikä välttämättä kovin kallistakaan. Pienellä mielikuvituksella ja kekseliäisyydellä saa ihmeitä aikaan.

Paras tapa luoda sopiva asu, on selvittää ensin henkilö tai ammattikunta jota esität (samalla saattaa selvitä sopiva alias). COWS-jäsenet ovat omaksuneet erilaisia roolihahmoja, kuten pankkimiehiä, seppiä, lainvartijoita, asesankareita, veturinkuljettajia, saluunan tanssityttöjä, “koulumamselleja”, US-ratsuväen sotilaita, turkismetsästäjiä, vuoristolaisia, karjapaimenia, intiaaneja, lännenkuvien sankareita, valitse vapaasti.
Kun olet valinnut roolisi, tutki hieman historiaa tai kyseistä “länkkäriä”, kirjastoissa on varmasti jonkun verran kirjallisuutta, joka selvittää sanoin ja kuvin ajalle tyypillisiä varusteita.

Suomessakin on joitakin liikkeitä, jotka myyvät erilaisia Villin Lännen varusteita kannuksista Stetsoneihin ja kaikkea siltä väliltä.

Voit myös luoda itse omat vaatteesi ja varusteesi. Tee kierros vanhojen tavaroiden liikkeissä tai kirpputoreilla, voit tehdä mainioita löytöjä. Vanhat raidalliset housut muuntuvat helposti lännenmiehen käyttöön sopiviksi, poista vyölenkit ja ompele napit vanhanmallisia henkseleitä varten, well siinä on cowboy-pantsit.
Naiset ottavat sen isoäidin satiini- tai silkkipuseron ja lisäävät siihen vähän kimallusta ja röyhelöä, puuhka vielä kaulaan, tukka tupeeraten ja voilà saluunan tanssityttö on syntynyt.

Jos et halua nähdä liikaa vaivaa asusi suhteen, ota vanhat Levikset, Wranglerit tai Leet, ne kelpaavat hyvin. Siihen vielä flanellipaita Anttilasta ja OK. Erilaiset design-farkut sen sijaan eivät kuulu Cowboy-ammuntaan.

Erilaiset Western-paidat joissa on nepparit ja joita myydään farkkuliikkeissä menettelevät vielä jotenkin, mutta eivät juuri yllä edes B-Western tasolle. Erilaiset halvat raidalliset puuvillapaidat saattavat muistuttaa paljon enemmän vaatekappaleita, joita käytettiin 1800-luvun lopulla.

Halutessasi voit myös kuvan perusteella teettää sopivia vaatekappaleita, chapseja, vöitä, jne.

Aina voit myös kääntyä toisten jäsenten puoleen ja kysyä neuvoa vaatetuksesi kokoonpanoon liittyvissä asioissa.

KIELLETTYÄ

* Nykyaikaiset ampujankäsineet.
* Lyhythihaiset paidat ovat kiellettyjä miespuolisilta kilpailijoilta. Lyhythihaiset T-paidat ja “Tank top” tyyliset hihattomat paidat ovat kiellettyjä kaikilta.
* Nykyaikaiset, sulkakoristeiset Cowboy-hatut (Country & Western -hatut, erilaiset markkinahatut) eivät kuulu lajiin. Perinteisen malliset olkihatut (Stetson, Bailey, sombrerot, jne.) ovat sallittuja.
* Design-farkut, Baseball-lippikset ja vastaavat, maiharit, tennarit, lenkkarit, purkkarit tai vastaavat jalkineet ovat kielletyt. (Mokkasiinit sopivat pitkän päivän jälkeen väsyneisiin jalkoihin).
* Nyloniset, muoviset tai velcro-tarroilla kiinnitettävät varusteet ovat kielletyt.
* Vaatteissa ei saa olla näkyviä valmistajan tai sponsorin logoja.