Cowboy Action Shooting

Cowboy Action Shooting on vauhdikas ja näyttävä ampumaurheilulaji, jossa kilpailijat kilpailevat Villin Lännen kesyttämiseen käytetyillä aseilla; yksitoimisilla revolvereilla, vipulukkoisilla kivääreillä ja ennen vuotta 1899 valmistetuilla haulikoilla tai näiden jäljitelmäaseilla. Ampumakilpailut järjestetään Vanhan Lännen tyylisissä lavasteissa. Kilpailijat voivat ampua useissa yhden, kahden tai kolmen aseen sarjoissa maaleinaan teräksestä tai pahvista tehdyt silhuettitaulut. Tulokset pohjautuvat osumatarkkuuteen ja nopeuteen. Vaikka Cowboy Action Shooting tarjoaakin harrastajille vauhtia ja toimintaa se ei silti ole pikavetokilpailu.

Ainutlaatuinen osa Cowboy Action Shootingia on vaatimus pukeutua Villin Lännen aikakaudella tyypillisiin asusteisiin. Jokainen kilpailija myös omaksuu itselleen 1800-luvun loppupuolen Länteen tai Hollywoodin westerneihin pohjautuvan hahmon ja siihen liittyvän nimen, aliaksen.
Lajin suuri suosio on selitettävissä monella tavoin. Se on ennen kaikkea hauska harrastus, johon koko perhe voi ottaa osaa. Se soveltuu kaiken tasoisille ampujille, koska tärkeimpänä päämääränä ei ole ampua hyvin tai voittaa, vaan pitää hauskaa.
Lajin kehittyessä harrastajat ovat omaksuneet asenteen, jota voidaan kutsua “spirit of the game” tai “code of the West”. Se tarkoittaa rehtiä ja ystävällistä suhtautumista saman kiinnostuksen kohteen jakaviin kanssaharrastajiin. Voiton tavoittelu arveluttavin keinoin tai oikotietä etsimällä on ristiriidassa “spirit of the gamen” kanssa. (Stockburn & Mad Dog Reno)

Kisailmoitukset, ilmottautumislomakkeet ja tuloslistat tulevat aina aikaan tälle sivustolle kisat välilehdelle. Vuoden 2016 kaikki kisat ja muut tapahtumat löydät myös tapahtumat välilehdeltä

CAS-jaoston vetäjä kaudella 2018:

Little Cassino